Bavareza cu mar Posted: 18 Oct 2010 08:35 AM PDT Un desert foarte usor de facut si rapid si se poate face cu orice fel de fructe. Am folosit: 6 mere mari,150 g zahar pudra,20 g gelatina,400 ml frisca ,50 g ciocolata, esenta de rom,un plic zahar vanilat.Merele se curata si se taie bucati mici ,se pune zaharul vanilat si apa cat sa le acopere. Se pun pe foc si se fierb pana se inmoaie , se scurg de apa si se paseaza,se pune zaharul pudra si se amesteca pana se topeste. Gelatina dizolvata in cateva linguri de apa,se amesteca si ea cu merele. Se bate frisca ,se adauga merele ,esenta de rom dupa gust si ciocolata rasa. Se pune compozitia in forma umezita si se da la rece cel putin doua ore. Se scoate de la frigider ,se pune putin forma in apa fierbinte ca sa iasa usor....cu un cutit am dat usor pe margini ,apoi se rastoarna pe platou. Se poate orna cu frisca sau ramane asa. |
No comments:
Post a Comment