Braduti de Craciun Posted: 28 Nov 2010 05:46 AM PST Se apropie sarbatorile si vine vremea acestor braduti care mie imi plac tare mult si arata foarte bine printre dulciurile de Craciun . Am fost intrebata de multe ori despre reteta acestor braduti ....nu am o reteta anume pentru ei ...de obicei cand de sarbatori fac mai multe feluri de prajituri ,ca sa arate bine le indrept marginile ,apoi acele margini le pun intr-un bol si le mai amestec cu nuca macinata,cu cacao,rom dupa gust,biscuiti faramati,unt topit cat sa se lege compozitia.... le framant pe toate si dupa gust mai pun zahar pudra. Din aceasta compozitie se pot face bomboane in care se pune in mijloc o visina si apoi se dau prin nuca sau nuca de cocos,mie imi place sa fac in loc de bomboane acesti braduti . Forma nu stiu unde se gaseste ,a mea e foarte veche,o am de la mama ...e ca un paharel cu striatii inauntru si in capat are un orificiu ,presar in el zahar tos ,pun din compozitie cate o bucatica ,presez si apoi suflu putin prin acel orificiu sau il bat de masa ca sa iasa bradutul. O sa scriu o reteta de bomboane dintr-o carte de dulciuri mai veche,li se spune trufe cu cacao si din care zic eu ca se pot face braduti ...eu nu am incercat reteta dar poate ajuta pe cineva. 500 g biscuiti, 400 g nuci,100 g cacao,4 oua,500 g zahar pudra,200 g unt, rom,visine,150 ml apa. Se freaca ouale cu zaharul ,se adauga cacaua si apa ,apoi se pun pe foc si se amesteca incontinuu pana se ingroase compozitia.Dupa ce s-a ingrosat ,se ia de pe foc ,se pune untul ,nucile macinate si biscuitii faramati si se amesteca bine,la sfarsit se adauga rom dupa gust. Compozitia se pune la rece si dupa ce s-a intarit ,se formeaza bomboane de marimea unei nuci ,in care se pun cate o visina.Se pudreaza cu cacao sau se dau prin nuca sau nuca de cocos. Aici sunt alaturi de bomboanele rafaelo ,am sa vin si cu reteta acestora . |
No comments:
Post a Comment