
Reteta de forumul culinar.ro ,pusa de catre Luciana.
Ingrediente:
500-550g faina,250 ml lapte cald,2 lg pline cu miere,25 g unt topit,1 lingurita rasa de sare ,1 plic drojdie uscata (eu am inlocuit drojdia uscata cu 1 cubulet de 25 g drojdie )
ca si aroma am mai adaugat coaja de portocala .
Drojdia se dizolva in lapte cald,nu puneti tot laptele de la inceput ,mai bine se mai adauga pe parcurs in timp ce framantati , poate nu trebuie chiar tot ,depinde de faina .
Intr-un bol se pune faina ,apoi restul ingredientelor si drojdia cu laptele caldut ,se framanta aluatul bine de tot,daca e lipicios se mai adauga putina faina ,apoi se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.

Dupa ce s-a dospit l-am impartit in doua si am intins cu sucitorul pe masa ,apoi se taie in raze cat vreti cornurile de mari.Ca umplutura am pus nutella,dar se poate pune ,dulceata , rahat,mac, nuca ,ce doreste fiecare.

Dupa ce am pus ciocolata si am inceput sa rulez ,am tras putin capetele si le-am indoit ,ca sa nu iasa ciocolata ,apoi am rulat pana in capat.
No comments:
Post a Comment