Lissa`s Cakes |
Posted: 23 Nov 2010 02:18 AM PST A doua prajitura pe care am ales sa o fac cu margarina Rama e prajitura amandina .E o reteta foarte cunoscuta de toti, dar si foarte foarte buna. O puteti gasi de-acum si pe Prajituria .ro Pentru blat: 6 oua,200 g zahar,30 ml apa,40 ml ulei,20 g cacao, 8 lg faina. Albusurile impreuna cu apa se bat spuma tare, se pune zaharul pe rand si se continua baterea pana spuma se tine bine si face varfuri. Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri si se amesteca. Se pune faina amestecata cu cacao, se amesteca usor cu lingura de lemn pale ,pale de jos in sus pana se incorporeaza toata . Se pune compozitia in tava unsa si tapetata cu faina ,sau puneti hartie de copt si se da la cuptor 35-40 de min. Ouale intregi se amesteca cu zaharul, se pun pe baie de abur amestecand pana se ingroase ,se pune o lg de cacao si se mai amesteca pana se omogenizeaza cacaua;se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Margarina Rama lasata la temperatura camerei se mixeaza bine , Se face un sirop din: 400 ml apa si 200 g zahar ,se pun pe foc pana se topeste zaharul ,se adauga 2 plicuri de cappuccino dupa care se lasa la racit. Jumatate din blat se insiropeaza cu jumatate de sirop ,se intinde toata crema ,peste crema se pune cealalta jumatate de blat care se insiropeaza si el cu restul de sirop si deasupra se pune o glazura din ciocolata. 200 g ciocolata se topeste intr-o cratita pe abur cu 120 ml frisca lichida ,calduta se intinde peste prajitura. Se portioneaza in patrate, triunghiuri, cum se doreste. |
You are subscribed to email updates from Lissa`s Cakes To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
No comments:
Post a Comment