Lissa`s Cakes |
Tarta cu mascarpone si jeleu de mere Posted: 21 Oct 2010 01:36 AM PDT Cu cate o felie de tarta am baut cafeaua de dimineata impreuna cu vecinele mele ,e foarte buna si nu o laud doar eu ...au laudat-o si ele . Pentru blatul biscuit : 250 g faina, 50 g nuci prajite si macinate, 50 g zahar, 125 g unt sau margarina, 1 ou . Din toate ingredientele se framanta un aluat pe care l-am lasat la rece 30 minute. Am imbracat forma de tarta si pentru ca mi-a ramas putin surplus de la margini dupa ce le-am indreptat , Am pregatit crema din: 250 g mascarpone, 250 ml lapte , un plic crema de vanilie pentru prajituri dr. Oetker, 3 lg zahar pudra , 100 ml frisca , 15 g gelatina. Laptele rece ,zaharul pudra si crema se pun in bol si se bat cu mixerul pana crema devine consistenta. Peste gelatina se pun cateva lg de apa si apoi pe abur pana se dizolva ,din crema se iau 2-3 lg si se amesteca cu gelatina apoi cu toata crema. Am pus compozitia peste blat si din loc in loc am pus boabe de mure din dulceata ...dulceata mea preferata... Peste crema am pus un jeleu din suc de mere natural,adica facut de mine la storcator... 250 ml suc , un plic tort -gelle , 2lg zahar. Se pun intr-o craticioara pe foc si se fierbe un minut ,apoi cu grija se intinde peste tarta, cu lg incepand din mijloc . |
You are subscribed to email updates from Lissa`s Cakes To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
No comments:
Post a Comment