Friday, December 17, 2010

The Next Web Romania

The Next Web Romania


Va influenta Wikileaks adoptarea regulilor de neutralitate a internetului?

Posted: 17 Dec 2010 01:23 AM PST

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi auzit macar tangential de Wikileaks, mai ales in ultima perioada.  Dezvaluiri la care nici cu gandul nu gandeam, arestarea lui Julian Assange sub un motiv… patetic, ca sa nu-i spunem altfel, atacurile “anonimilor” asupra site-urilor MasterCard, Visa si Amazon. O adevarata telenovela!

Sa nu uitam de progenituri: OpenLeaks, BrusselsLeaks, BalkanLeaks, etc, ce au aparut ca ciupercile de cand Wikileaks a castigat notorietate.

Lasand aceste lucruri la o parte, poate multi au trecut cu vederea faptul ca saptamana viitoare (mai exact, in 21 decembrie) va avea loc, in Statele Unite, o reuniune a Comisiei Federale pentru Comunicare (FCC), ce isi propune, printre altele, sa stabileasca un set de reguli care sa oblige guvernul si marii provideri de internet sa adopte un rol neutru fata de site-uri, indiferent de continut, tehnologie, platforma folosita, fluxul de date necesar, etc. Mai exact, sa respecte neutralitatea internetului. Regulile acestea vor fi valabile in Statele Unite, bineinteles, dar cine ne poate garanta ca nu vor servi ca model si pentru Uniunea Europeana? Se pare ca deja “argumentele” pe care le aduc operatorii din State in favoarea lor, incep sa fie adoptate si de operatorii din Europa.

Revenind la Wikileaks. Oare toate dezvaluirile acestora si scandalul din ultima vreme nu vor taia putin din avantul membrilor FCC care ar fi votat in favoarea neutralitatii? In definitiv, daca regulila neutralitatii n-ar fi adoptata (sau ar fi adoptata intr-o maniera care sa ofere totusi operatorilor de internet posibilitatea de a mai trisa putin), acestia ar putea ingreuna semnificativ accesul la documentele puse la dispozitie sau, de ce nu, sa ceara Wikileaks sa plateasca pentru traficul pe care il face.

Intrebarea din titlu chiar asta e, o intrebare. Imi vine greu sa cred ca nimeni nu va incerca sa faca din episodul Wikileaks un motiv pentru a propune o discreta cenzura pe internet, in numele sigurantei statului. Voi ce credeti?

iPhone 4 de la 199 euro la Vodafone

Posted: 16 Dec 2010 11:50 PM PST

Si iata ca a venit si ziua Z, adica 17 decembrie, ziua lansarii iPhone 4 la Vodafone si Cosmote. Ca orice lansare iPhone autentica, nici cea de aseara nu a dus lipsa de drama si senzationalul cu care ne-au obisnuit cei dela Apple. Imi aduc aminte de lansarea iPhone 3G, cand 90% din cei prezenti “la coada” erau angajati sa stea acolo, sa dea senzatia ca isi doresc cu adevarat iPhone-ul ala. De data asta nu am vrut sa mai particip la un show pentru adolescenti si am preferat sa urmaresc evolutia lucrurilor din fata calculatorului.

Dar sa vedem ce oferte ne-au pregatit cei doi operatori:

Cosmote vine cu iPhone 4 16 G, decodat la 2300 Ron, pretul include si reducerea de 15% din data lansarii. Pretul unui iPhone 4 la Cosmote variaza intre 739 RON pentru un abonament lunar de 48,35 Euro si 1749 RON pentru un abonament de 18,6 Euro lunar.

Pentru oferta completa vizitati situl Cosmote.

Vodafone vinde iPhone 4/16 G la 199 euro pentru un abonament lunar de 59 euro iar daca optati pentru un abonament de 19euro/luna il puteti achizitiona la 399 euro. Pentru preturi si oferta completa iPhone 4 la Vodafone vizitati situl operatorului.

La Orange, telefonul ”nu mai este in stoc”, ceea ce ne face sa credem ca vor veni si ei cu o noua oferta in curand.

No comments:

hit counter