Monday, January 3, 2011

Lissa`s Cakes

Lissa`s Cakes


Tort revelion 2011

Posted: 03 Jan 2011 02:39 AM PST


La multi ani tuturor in noul an.
Multumesc pentru urarile primite,imi cer scuze ca nu am reusit sa raspund la toate mesajele ,dar va doresc tuturor sa aveti un an bun ,plin de liniste si bucurii si multa sanatate ca e mai buna decat orice, daca avem sanatate avem de toate.

Sa va prezint si tortul meu de revelion cu fructe si ciocolata...va spun sincer ca a fost tare bun.

Pentru blat :
3 oua ,
3 lg apa,
150 g zahar,
50 g amidon ,
50 g nuci prajite si macinate,
75 g faina,
1 lingurita rasa praf de copt.
Se separa ouale,albusurile impreuna cu apa se bat spuma tare ,se adauga zaharul batand pana se incorporeaza tot,se pun galbenusurile ,apoi se pune faina ,praful de copt ,amidonul si nuca macinata amestecand usor cu lingura.
In forma rotunda cu diam de 26 cm ,am pus compozitia si am dat la cuptor 30 -35 de minute.
Blatul rece se taie in doua . Crema cu fructe:
500 g fructe din compot (am pus visine ,ananas si piersici taiate bucatele)
400 ml frisca ,
2 lg zahar,
esenta de vanilie(fiola de dr.o)
200 ml suc din compot.
20 g gelatina.
Frisca se bate impreuna cu zaharul si vanilia,gelatina impreuna cu sucul se pun in cratita pe abur si cand e topita gelatina se amesteca cu fructele ,apoi cu frisca.
Am pus o foaie din blat pe fundul unei cratite cu pereti mai inalti , de dimensiunea formei in care am copt blatul.
Am stropit blatul cu putin suc de fructe si am intins toata crema peste el.

Peste crema cu fructe am pus a doua crema.
250 g mascarpone ,
400 ml frisca ,
200 g ciocolata,
10 g gelatina ,
esenta de rom.
Eu folosind frisca dulce nu am mai pus zahar ,cine foloseste frisca din smantana adauga zahar dupa gust la batere.
....am batut frisca ,am mixat putin branza mascarpone si am amestecato cu frisca,am topit si ciocolata si am puso in crema.
Peste gelatina am pus cateva lg de apa si esenta de rom(aproape 100 g lichid),am pus pe abur pana s-a topit si am amestecat cu crema .Am intins compozitia peste crema de fructe si apoi am inchis cu al doilea blat ,am dat la rece cateva ore.

Dupa ce am pus tortul pe platou,l-am ornat cu o banda de ciocolata neagra si deasupra am pus pasta de zahar.
Pentru banda am folosit fasie dintr-o punga de ambalat ,stiti ambalajul acela care are buline pronuntate si pe care ne place sa-l pocnim ....am taiat o fasie cat sa cuprinda tortul si de inaltimea tortului,
am topit ciocolata si am intins peste banda de celofan,am lasat putin cat sa nu curga ciocolata si apoi am pus in jurul tortului.
Dupa cateva minute de pus la rece ,am desprins usor banda de celofan ,deasupra am acoperit cu pasta de zahar si am pus ornamentul.
si o feliuta pentru toti cu multumiri pentru ca sunteti alaturi de mine si ma vizitati in fiecare zi.


No comments:

hit counter