Monday, January 17, 2011

Lissa`s Cakes

Lissa`s Cakes


Tortul pentru mama

Posted: 17 Jan 2011 12:19 AM PST


In 14 ianuarie a fost ziua mamei mele ,ieri ne-am strans acasa cu totii si i-am dus si acest tort de care a fost tare incantata.De cativa ani i-am facut doar torturi cu flori ,anul acesta am vrut altceva ,am vrut un tort mai deosebit ....ea zice ca la 66 de ani e batrana ,noi zicem ca e tanara si frumoasa ,acuma pe bune ...nu avem noi dreptate?

Initiala de pe capac e de la Nela.



Blatul de tort si crema cu fructe sunt cele de la tortul de revelion ,la blat am facut o portie si jumatate pentru ca tortul a avut dim.de 26/30 ,crema a fost suficienta doar o portie.

Crema de ciocolata a fost cea de la tortul ce l-am facut de ziua ei de anul trecut

...si feliuta.

Sa va zic cate ceva despre cum am facut cutia de pe tort.
Din pasta de zahar am decupat o inimioara care e baza cutiei,am implantat jumatati de scobitori, asta e si inaltimea cutiei ..jumatate de scobitoare,fara capacul ce l-am pus deasupra.
Pentru capac am decupat exact aceeasi marime de inimioara si apoi i-am decupat mijlocul .Am lasat sa se usuce pana a doua zi.
La inimioara de la baza am pus printre scobitori fasii din pasta pe care le-am apasat usor cu degetul ca sa se onduleze putin ,am scos scobitorile din fata si le-am inlocuit cu betisoare din pasta pe care le-am lipit cu ciocolata alba.Scobitorile din interior le-am lasat ca sa se sprijine capacul pe ele...oricum nu se vad.
In cutie am pus o bucatica de blat,

am asezat o foaie de pasta si am incercat sa maschez cat de cat si scobitorile,apoi am asezat primele bomboane.
Am acoperit cu capacul pe care l-am lipit in unele locuri tot cu ciocolata si am asezat cutia pe tortul imbracat in pasta.Acolo am inceput sa o mai bibilesc ,am facut pe margine si deasupra pe capac punctulete din royal(royal e spuma de albus batuta cu zahar si cu zeama de lamaie),am completat cu restul de bomboane si am facut esarfa ,
bomboanele sunt rafaello facute de mine din cate 100 g lapte praf ,100 g unt si 100 g zahar pudra,unele le-am dat prin cocos
si unele prin ciocolata.
Cu emotii ca nu stiam daca o sa stea sus fara sa fie implantat cu scobitori ,am lipit cu ciocolata alba capacul cutiei ce sta ridicat,acesta a schimbat total aspectul tortului ...si zic eu ca a fost o reusita.

No comments:

hit counter