Monday, January 17, 2011

The Next Web Romania

The Next Web Romania


Cate date personale dezvaluim pe Facebook?

Posted: 17 Jan 2011 09:09 AM PST

Cu siguranta, la ora asta, imaginea de mai jos nu mai este o noutate pentru multi dintre noi:

Dupa cum probabil ati aflat, Facebook a hotarat sa ofere aplicatiilor (ex. Farmville, MafiaWars, etc.)  acces liber catre numarul de telefon si adresa curenta a utilizatorilor.

Bineinteles, un val de indignare se ridica mai peste tot contra acestei noi “brese de securitate” a Facebook. Dar oare are cu adevarat Facebook vreo vina? Stie Facebook adresa mea de acasa si numarul de telefon, daca eu nu i le ofer cu manuta mea? E oare o greseala atat de mare ca Facebook inlesneste accesul la niste informatii care sunt accesibile prin simpla vizualizare a profilului, in marea majoritate a cazurilor ? Cat la suta dintre utilizatori pot spune cu sinceritate ca nu au nici un necunoscut in lista de prieteni?

Faptul ca permisivitatea Facebook este o problema ma face sa ma intreb: cati utilizatori completeaza toate campurile cu date reale? Si de ce o fac? De ce ar considera cineva necesar sa isi publice adresa reala in profil? Se asteapta oare sa fie coplesit de vizite din cauza asta? Dar numarul de telefon? Daca esti un freelancer, de exemplu, iti dai intr-adevar numarul si vrei sa il foloseasca lumea.  Dar in rest? N-ar trebui sistemul de mesaje si chat-ul incorporat sa faca inutila folosirea telefonului intre doi utilizatori ce vor sa intre in vorba unul cu celalalt?

In momentul in care ofer date reale, ar trebui sa fiu constient ca lumea va avea acces la ele. Iar daca tin intr-adevar la protectia datelor mele personale, nu le afisez niciunde.

Facebook nu cere o copie de buletin la inregistrarea pe site, asa ca ramane la latitudinea utilizatorului ce date personale e dispus sa dezvaluie.

iPad 2 va fi lansat in aprilie

Posted: 17 Jan 2011 03:13 AM PST

Umbla vorba prin targ ca iPad 2 va fi lansat in Statele Unite pe 2 sau 9 aprilie. MacNotes.de au lansat zvonul sustinand ca au informatii sigure legate de lansarea iPad2. Noua generatie a tabletei de la Apple va fi lansatat in una din sambetele de la inceputul lunii aprilie. Blogul german mai precizeaza ca iPad 2 va fi vandut cateva luni doar prin intermediul Apple si mai apoi prin intermediul altor retaileri ca Wallmart sau Bestbuy. Lansarea internationala va avea loc in luna iulie.

Totodata, mai aflam ca noua generatie de iPad va dispune de Retina Display, port USB si doua camere.

Tot ca zvon, MacRoumors sustin ca iPad 2 va avea o rezolutie de 2048×1536, de doua ori mai mare decat actuala varianta.

No comments:

hit counter