Tuesday, January 11, 2011

The Next Web Romania

The Next Web Romania


Amazon Kindle, de azi in oferta eMag

Posted: 11 Jan 2011 11:00 AM PST

Cred ca toti iubitorii de carti isi doresc un astfel de gadget. Amazon Kindle, cel mai cunoscut ebook reader este disponibil acum in Romania prin intermediul eMag. In oferta exista doua modele de Kindle, eBook Reader Kindle Wi-Fi + 3G la 949 Ron si varianta Wi-Fi la 699 Ron.

Amazon Kindle foloseste tehnologia E Ink Pearl pentru cea mai buna experienta la citit.

Din pacate, noua politica Amazon referitoare la imprumutul cartilor de tip Kindle nu se aplica pentru tara noastra, dar asta probabil se datoreaza faptului ca la noi piata cartilor electronice e abia la inceput.  Poate odata cu introducerea Kindle pe piata romaneasca, interesul cititorilor pentru achizitia de carti electronice va creste.

Si pentru ca ar fi pacat sa cumparati Kindle si sa nu il umpleti de carti, puteti rasfoi colectia de ebooks de la Nemira, Corect books (librarie dedicata cartilor electronice), biblioteca online Polirom,  etc.

6 alternative la Android Market

Posted: 11 Jan 2011 06:17 AM PST

Cu peste 300.000 de unitati activate zilnic, Android devine sigur sistemul de operare mobil preferat de toata lumea.

Daca posesorii de iPhone sunt obligati sa descarce aplicatii numai din Apple App Store, posesorii de gadgeturi pe Android pot opta si pentru alte surse. Cum Google nu a permis accesul tuturor utilizatorilor la Android Market, siturile alternative pot fi o solutie pentru developerii de aplicatii pe Android.

Primul magazin ce trebuie mentionat este cel dezvoltat de Amazon. Primul pas a fost facut prin Amazon Appstore Developer Program. Ciudat este ce Amazon va stabili pretul aplicatiilor iar dezvoltatorul va primi 70% din incasari. Amazon Appstore va fi lansat in cursul acestui an.

GetJar

GetJar este considerat al doilea app store dupa Apple App Store, cu peste 1 miliard de descarcari.

GetJar pune la dispozitie aplicatii pe platformele Android, BlackBerry, Windows Mobile, iPhone si Symbian.

Celebra aplicatie Angry Birds pentru Android a fost lansata de catre Rovio prin intermediul GetJar, chiar inainte de a fi disponibila in Marketplace.

AppBrain

Appbrain este alternativa la Android Market. Avand in vedere ca este imposibil sa cauti ceva pe Android Market direct din browserul web, Appbrain este incredibil de util.  Odata gasita aplicatia dorita, simplu dati click pe install iar aplicatia AppBrain de pe telefon va incepe procesul de instalare. Dar, nu va bucurati, Appbrain afiseaza doar aplicatiile disponibile spre descarcare in Statele Unite, ceea ce inseamna ca unele dintre ele nu vor putea fi descarcate si instalate din Romania.

SlideME

SlideME va ofera catalogul de aplicatii atat online cat si prin intermediul unei aplicatii instalate pe telefon denumita SAM.

Magazinul se axeaza pe promovarea aplicatiilor dezvoltate de developerii mici si independenti.

Aplicatiile gratuite pot fi descarcate direct de pe site iar cele platite doar via SlideME.

MobiHand OnlyAndroid

MobiHand ofera aplicatii de cativa ani aplicatii pentru diferite platforme iar, mai nou, prin intermediul OnlyAndroid acestia vand aplicatii pentru Android.

“Deal of the Day” inseamna o reducere semnificativa la o aplicatie timp de 24 de ore. Totodata, magazinul vinde si accesorii pentru telefoane. MobiHand Only Android ofera si o aplicatie pentru telefon.

Appsfire

La fel ca AppBrain, Appsfire nu ofera propriile aplicatii ci doar o alternativa la Marketul oficial.

Aplicatia Appsfire de pe Android va recomanda aplicatii ce le puteti descarca in functie de aplicatiile instalate pe telefon.

Unele aplicatii au video preview.

Aproov

Noul Approov este un appstore webbased, initial, exclusiv pentru aplicatiile gratuite pentru Android. Magazinul este un mixt de aplicatii venite de pe Marketul oficial si altele adaugate direct de catre developeri.

Dezvoltatorii au posibilitatea sa posteze videoclipuri cu aplicatia lor “in actiune”.

Conferinta The Next Web 2011 Amsterdam

Posted: 11 Jan 2011 12:33 AM PST

Anul trecut, cam pe vremea asta, ma pregateam de prima conferinta internationala importanta la care urma sa particip. Si anul acesta as vrea sa fiu prezent la cel mai reusit eveniment de profil din Europa. Ca e cel mai reusit nu am spus-o noi, ci numerosi participanti care au mai fost prezenti si la alte evenimente mari, de genul LeWeb.

Astfel, ca sa nu mai lungesc vorba, va invit in perioada 26-28 aprilie 2011, la Conferinta The Next Web din Amsterdam. Pe scurt, conferinta TNW inseamna trei zile de networking, prezentari, precum si o competitie a celor mai interesante startup-uri ale momentului, toate avand loc  intr-o zona centrala a orasului. Daca anul trecut au fost prezenti peste 1000 de antreprenori, bloggeri si iubitori de tehnologie, anul acesta, la cea de-a sasea editie, organizatorii se asteapta la o participare chiar mai numeroasa.

Pretul unui bilet full-pass este de 999 euro, iar daca achizitionati in perioada imediat urmatoare in sistem early bird, pretul este de 500 euro. Chiar daca vi se pare cam scump, va spun din proprie experienta ca merita fiecare cent.

Daca sunteti interesati sa participati la conferinta, va recomand sa va planuiti sederea pana de 1 mai, deoarece in 30 aprilie in Olanda este sarbatoare nationala, Queen’s Day,  iar experienta este unica.

Mai multe detalii gasiti aici.

No comments:

hit counter